Tuesday, May 19, 2009

Berakhir @ Hanya Sementara

HUH!! LEGA!!
Alhamdulillah. Setinggi2 syukur ke hadrat Illahi kerana diberi keizinan untuk post kali ini.

...الحمد لله رب العالمين والصلاة والسلام على أشرف الأنبيائ والمرسلين وعلى آله وصحبه أجمعين


18 Mei 2009
Tugasku sebagai seorang pengajar di sekolah rendah islam al-amin kemaman berakhir pada tarikh ini. Mungkin ia akan menjadi suatu hari yang begitu bersejarah buat diri yang baru mula mengenal erti penat lelah sebagai seorang pendidik.
4 bulan bukan suatu masa yang pendek. Banyak kenangan yang yang masih terpahat dalam memori. Sedikit kenangan dan pengalaman ingin dikongsikan.

MINGGU KESIHATAN

Pertandingan menghasilkan poster bagi tahap 2 mengikut kelas


Inilah hasil poster yang perlu disiapkan kurang dari sejam



Sedikit penerangan tentang Minggu Kesihatan 2009

Gembira anak2 al-amin tahun 2 ketika pertandingan melukis dan mewarna

Semangat betul mereka membuat senam robik termasuklah muallimah kat sebelah tu..


MUKHAYYAM DAKHILI TKRSM

Beginilah cara membuat jerat ayam di dalam hutan


Kukuh ke tidak agak-agaknya gajet ni?


Inilah lauk hidangan makan malam kami. Kalau berpasir pun, kena makan jugak



Gaul, jangan tak gaul! Habis hancur ikan sardin tu


MUKHAYYAM KHARIJI di BUMBUNG RAJA,DUNGUN

Jahit elok2 ya.. Mana fasinya? Tengah tangkap gambar ni

Adoi, sakit bangat sih. Nasib baik tak balut satu badan. Kalau tak, sebijik macam mumia


Gembiranya sebab mukhayyam kali ni paling banyak enjoy dalam air


1,2,3.........20. Yang lain-lain menonton aja?


Best jugak ya kena denda macam ni.Kalau tak,bila lagi dapat bermesra dengan kengkawan


Apa yang penting? -KERJASAMA!! Barulah masakan ni boleh siap dimasak tepat pada waktunya

SAMBUTAN HARI MUROBBI pada 170509

Barisan para pendidik SRI Al-Amin Kemaman


Bagusnya persembahan dari murid2 Tahun 2 Khalid ni. Sapa guru kelas??

"Seandainya kutelah dewasa

akan kucapai segala

citaku, harapanmu

akan kubalas jasamu, guru2ku.."



dari pena

4 comments:

+akufobia+ said...

ngee.mualimah dia hebat.anak murid dia pun hebathebat la kan.nak tiru mualimah dia.ngee.angkat bakul sendiri.ngee.takpe.hasil usaha sendiri kan.

Abdullah Munir said...

1 perkara yg ana x dpt lakukan slps SPM..menjadi seorang guru SRIH...halangan kerja..penglmn2 tu sume boleh wat novel/erpen..nntikn projek mega dari DC//

muna majidah said...

baguslah,angkat bakul sendiri, x perlu minta org lain tolong angkatkan..

projek mega dari DC? Ayuh sama2 kita nantikan walaupun x tau apa projeknya!

Syifa' said...

rindu ke kat pelajar thn 2? yela,jauh kat sana x leh nk marah depa kan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails